Esztétika

Az esztétika, ez a modern érzékenység, a szépség és harmónia megjelenése, legyen szó akár képzőművészetről, építészetről, tárgykultúráról.

Az "esztétikai fogászat" gyűjtőfogalom. Tudomány és művészet találkozása, mely magában foglalja azokat az összetett megközelítési módszereket, melynek eredményeként esztétikus és természetes fogműveket készíthetünk a fogak és a fogágy hosszan tartó egészségének megőrzése mellett. A funkcionalitás, rágóképesség maximális megtartása elengedhetetlen a tartós esztétikai eredmény eléréséhez. Az orvos és páciense közötti kommunikáció biztos alapot teremt a sikeres végeredmény eléréséhez. A megbeszélések során megismerjük a páciens elképzeléseit, a páciens pedig képet alkothat a szóba jöhető megoldásokról. Sokszor egészen új lehetőségek merülnek fel, melyek jóval túlmutatnak a közismert, általános fogászati gyakorlaton. A fogak esztétikus kialakításához tisztában kell legyünk a szép mosolyt alkotó arányokkal, az egyedi arcformák jellegzetességeivel melyek alapvetően határozzák meg a fogak, a mosoly, és ez által az egész arc harmóniáját.

Hasonlóan a plasztikai sebészethez, a megfelelő vizuális segédeszközök sokat segítenek e folyamatban, legyen szó akár digitális technikáról, 3D-s képalkotásról. A részletes és pontos tervezés elengedhetetlen részét képezi a kivételes minőségű és maximálisan esztétikus fogművek megvalósításának. Ne feledjük: a harmonikus, szép mosolyok a legtöbb esetben egy kiváló esztétikai fogász szakavatott munkáját dicsérik.